ninapicsi

Alla inlägg den 8 augusti 2013

Av Nina - 8 augusti 2013 17:48

Jag vill bort, bort härifrån. Ifrån Västerås, ifrån Sverige. Har tröttnat på detta samhälle, denna värld vi lever i. Vill inte gå utanför dörren, och det första jag ser är droger. Folk som kommer fram och personer som röker på framför mig. Personer jag känner och vet vilka de är. Nej, jag vill bort. Bort och helst inte komma tillbaka. Men jag måste vänta 3 år till. Kul. 

 

Ska nu satsa allt på skolan. Vänner och familj få vänta. Har redan kurser avklarade, så pluggar inte på heltid. Då har jag tid att tenta av andra kurser. Vill bli färdig med gymnasiet illa kvickt, så jag kan sticka härifrån. Börja om någon annanstans. 

 

Snart åker jag. Inte för att inte komma tillbaka, för det gör jag. Men jag åker. Vidgar mina vyer. 

Av Nina - 8 augusti 2013 09:56

Nej, bisexualitet och queer är inte detsamma. Enkelt; bisexuella har definerat sin läggning, de tänder på kvinnor och män. Queer-personer definerar inte sin läggning eller kön. De är alltså inte gay, straigt bisexuella och tänder inte på kvinnor, män, eller båda. För de definerar inte detta. 

"Den institutionaliserade queerteorin definierar inte queer som en identitet utan ifrågasätter sexuell identitet som en individuell egenskap och som grund för politiska rörelser. "Man" och "kvinna" är här inga naturliga storheter utan konstruerade, de är relationer mellan olika sociala konstruerade sanningar, begär- och maktförhållande. Lika lite som manoch kvinna är naturliga storheter är "homosexuell" eller "heterosexuell" det, som båda enligt queerteorin är konstruerade begrepp från 1800-talet. Orden är myntade som medicinska termer."

 

Wikipedia

Ovido - Quiz & Flashcards